De invloed van stress op jouw lichaam

Als je vooral dingen doet die (net) niet passen bij wat je wilt doen, als jij jezelf opzadelt met een overweldigende berg aan to do’s, dan raak je vanzelf het overzicht kwijt. En dat veroorzaakt onrust en stress.

Natuurlijk is een beetje stress niet zo’n probleem en het is ook gewoon onderdeel van het leven. Stress is bovendien een belangrijk mechanisme voor jou. Het zet je namelijk aan tot actie, het brengt je lichaam in beweging om je te beschermen voor gevaar of om iets op te kunnen lossen. Waar het om gaat is hoe jij met stress omgaat en in welke mate jij stress ervaart. Wanneer je vaak stress ervaart en je niet het vertrouwen hebt dat je kunt voldoen aan wat er gedaan moet worden, blijft jouw lichaam alle systemen langdurig in een hoge staat van alertheid houden. In de video van TedED zie je de invloed hiervan op jouw lichaam.

Positieve aspecten van stress inzetten

Om de positieve aspecten van stress te kunnen inzetten voor het realiseren van jouw doelen is het belangrijk om stressvolle situaties te gaan zien als situaties die jij aan kunt. Zie het als een uitdaging in plaats van een bedreiging. Onderneem actie om datgene wat jou stress geeft, op te lossen. Wees kritisch op waar jij je tijd en aandacht aan besteedt. Stel jezelf vragen als: moet dit echt gedaan worden, en zo ja, hoe belangrijk is het om dit nu te doen of kan iemand anders dit ook doen? Past dit bij mijn a-plannen, of leidt het vooral af? Je kunt niet alles en zeker niet tegelijkertijd, kies wat past bij wat jij wilt bereiken.


Heb jij mijn E-book over hoogbegaafdheid al gelezen?
Die kun je hier gratis aanvragen!

 

Ik wil het E-book!

Download het gratis e-book over hoofbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een geheel andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In dit e-book wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid is en de eigenschappen die erbij horen. Download hem nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden