Als ik iets belangrijk vind, dan kan ik daar helemaal voor gaan en mij daar helemaal in verliezen. Ik heb echt een soort ‘(bijna)-obsessief-stand’. Als ik kijk naar mijn succes als ondernemer, dan heeft dat zeker een positieve rol gespeeld in hoe snel Gifted People van de grond kwam.  

Toen ik nog in loondienst werkte, had ik ook die bijna-obsessief-stand. Maar er was één belangrijk verschil. Ik had namelijk geen ‘even-rustiger-aandoen-stand’. Een leidinggevende die dat ooit opmerkte, zei tegen mij: jij bent een ‘burn-out waiting to happen’. Maar ik dacht ‘nee joh, ik houd gewoon van werken’. 

Nu zie ik natuurlijk dat het meer was dan van mijn werk houden. Ik houd nu namelijk meer van mijn werk dan ik ooit van werk heb gehouden. Terwijl de kans dat ik een burn-out krijg, drastisch is teruggenomen. Wat ik nu namelijk niet meer doe is geloven dat even rustiger aan doen zonde van de tijd is of niet productief is.  

En wat ik ook niet meer doe is de signalen negeren die aangeven dat ik even wat rustiger aan mag doen. Je komt namelijk niet zomaar in een burn-out terecht. Het is niet dat je vanavond je bed induikt, morgen wakker wordt en taddaaa… je hebt ineens een burn-out.  

In mijn nieuwste e-book ‘Nooit meer een burn-out’ deel ik al helemaal in het begin dat een burn-out voor echte doorzetters is. Want je krijgt eerst allerlei alarmbelletjes die jou waarschuwen dat je over je grenzen aan het gaan bent. Pas als je die gaat negeren en je blijft op hetzelfde tempo doorgaan, ja dan word je op een dag wél wakker met ‘ineens’ een burn-out.  

Wanneer je herkenning vindt in hoogbegaafdheid, herken je misschien ook wel dat het heel gemakkelijk voor je is om de lat hoog te leggen, om te streven naar beter, meer en sneller. En dat je het logisch vindt om soms even wat tandjes bij te zetten als het nodig is.  

Maar andersom kun je het moeilijk vinden om de lat voor jezelf soms even wat lager te leggen. Om oké te zijn met goed in plaats van perfect. En om soms even terug te schakelen als het juist wat rustiger is op het werk. Daarmee word je heel gevoelig voor de burn-out.  

Als je nu herkent dat je richting een burn-out aan het gaan bent, vraag jezelf dan af wat het oplevert om zo door te gaan. Want ook al lijkt het misschien heel belangrijk dat je hard blijft werken en de lat hoog blijft leggen, je doet er niemand een plezier mee als je straks thuis zit. Gun het jezelf om ook de ontspanning op te zoeken, dat maakt juist dat jouw momenten van inspanning veel productiever worden.  

Wil je hier meer over weten en wil je meer weten over hoe je de burn-out buiten de deur houdt? Vraag dan hier het gratis e-book ‘Nooit meer een burn-out’ aan. Je ontdekt in het e-book ook wat je kunt doen als nu (bijna) burn-out bent en wat beter niet, en hoe je per ongeluk van een burn-out in een bore-out terecht kunt komen en hoe je dat voorkomt. 

PS. Binnenkort geef ik de gratis masterclass ‘van Last naar Gave’. In deze masterclass ontdek je hoe je vooral de voordelen van hoogbegaafdheid kunt benutten in plaats van de lasten. Je kunt je hier aanmelden.

 –

Kunnen we je misschien nog verder helpen? Bijvoorbeeld met:

  1. Insight. Het programma voor HB volwassenen
  2. Het vernieuwde programma ‘De valkuilen van hoogbegaafdheid’
  3. Gifted Business. Voor slimme, sensitieve ondernemers
  4. Boek ‘Nooit meer ruzie met je baas’

 

Download het gratis e-book over hoogbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een geheel andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In dit e-book wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid is en de eigenschappen die erbij horen. Download hem nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden