Boek over Hoogbegaafdheid: Nooit meer ruzie met je baas

Hoe vind je werk dat bij je past als je net iets anders bedraad bent dan de mensen om je heen? Hoe voorkom je dat je enthousiast begint en toch snel weer op je werk bent uitgekeken? En hoe voorkom je miscommunicatie en conflicten met collega's en je baas?

Als je herkenning vindt in deze vraagstukken, lijkt de link naar hoogbegaafdheid niet altijd logisch. Rondom hoogbegaafdheid bestaan namelijk nog veel misvattingen, zoals dat je altijd succesvol bent in wat je onderneemt. Of dat alles je gemakkelijk afgaat.

In het boek ‘Nooit meer ruzie met je baas’ ontdek je meer over wat hoogbegaafdheid wel is en wat het met zich meebrengt op de werkvloer. Zodat je meer uit jezelf en je werkende leven kunt gaan halen.

Bestel het boek "Nooit meer ruzie met je baas" online

Nooit meer ruzie met je baas

Als hoogbegaafde ben je in bepaalde opzichten anders bedraad. Je kijkt anders tegen vraagstukken aan. Je hebt ideeën en oplossingen die anderen nog niet begrijpen. En je merkt dat collega’s regelmatig niet snappen wat je precies bedoelt of dat je te snel gaat voor ze.

In bedrijven zie je bovendien vaak al problemen en kansen die collega’s en je leidinggevende nog niet zien of zelfs ontkennen. Vervolgens blijkt dan later dat je toch gelijk had. Was er wel naar jou geluisterd, hadden bepaalde problemen voorkomen kunnen worden en bepaalde kansen gegrepen kunnen worden. In andere gevallen komt er een halfjaar later iemand met precies hetzelfde idee wat dan ineens wel opgepakt wordt. Dit alles kan leiden tot frustratie en gevoelens van eenzaamheid, wat een voedingsbodem vormt voor conflicten.

Daarnaast heb je als hoogbegaafde een bovengemiddelde potentie en zijn er dingen waar je bovengemiddeld goed in bent. Dit kan echter alleen tot uiting komen als je op de juiste plek zit waarbij je jouw unieke gaven kunt inzetten. Als dit niet het geval is, gaat veel van je potentie verloren en ga je disfunctioneren. Je haalt dan geen voldoening uit je werk en je gaat misschien zelfs twijfelen aan je eigen kunnen en intelligentie.

Omdat je als hoogbegaafde anders bedraad bent, heb je ook andere werkvoorwaarden. Dit zijn de voorwaarden waar jouw werk aan moet voldoen zodat je er plezier in hebt en je jouw gaven kunt benutten. Je werkvoorwaarden hebben betrekking op de invulling van je werk en werkomgeving en op hoe je omgaat met de mensen in de werkende omgeving. Als hoogbegaafde communiceer je bijvoorbeeld op een iets andere frequentie. Hierdoor wordt het risico op miscommunicatie met niet-gelijkgestemden groter. Deze miscommunicatie kan vervolgens wederom leiden tot conflicten.

Ontdek de positieve kanten van hoogbegaafdheid

In de basis ontstaan conflicten doordat de persoon die jij bent niet aansluit bij de werkomgeving. Soms vloeit dat voort uit een gebrek aan zelfkennis. Het kan zijn dat je niet goed genoeg weet wie jij bent, wat je nodig hebt en welke rol hoogbegaafdheid in jouw leven en werk speelt. Soms heb je wel voldoende zelfkennis maar krijg je niet de ruimte om je werk daarop in te richten. Het kan ook zijn dat de mensen om je heen niet begrijpen hoe jij in elkaar zit. Dan kunnen eigenschappen als zelfsturend vermogen of kritische ingesteldheid ineens oorzaken van een conflict worden.

Om de positieve kanten van hoogbegaafdheid te kunnen benutten, ontdek je in het boek ‘Nooit meer ruzie met je baas’:

  • Hoe je jezelf beter leert kennen zodat je weet wat je nodig hebt op gebied van werk
  • Wat jouw werkvoorwaarden zijn en hoe je jouw werk daarop inricht
  • Hoe je herkent wanneer het tijd is om ergens weg te gaan en hoe je dat aanpakt
  • Hoe je voorkomt dat je blijft jobhoppen of te vroeg ergens weggaat
  • Of ondernemerschap een passende stap voor jou is

Voor wie is dit boek?

Het boek ‘Nooit meer ruzie met je baas’ is geschreven voor hoogbegaafden en voor mensen die zich herkennen in de kenmerken, maar nog twijfelen. Wil je meer weten over hoogbegaafdheid voor een familielid of vriend(in)? Dan kun je het boek gebruiken om meer te ontdekken over hoogbegaafdheid en wat het meebrengt op gebied van werk. Ook als leidinggevende van een hoogbegaafde medewerker is dit boek interessant om te lezen. Zeker als je het moeilijk vindt om te begrijpen wat jouw medewerker nodig heeft om echt tot zijn of haar recht te komen.

Waarom een boek over hoogbegaafdheid?

Als hoogbegaafde kun je een waardevolle rol vervullen in de werkende samenleving. Je hebt immers unieke gaven en eigenschappen waarmee je een unieke bijdrage kunt leveren. Daarvoor is het echter nodig dat je begrijpt wat hoogbegaafdheid voor jou betekent en dat je weet hoe jij bedraad bent. Het is nodig dat je voldoende zelfkennis hebt, helder hebt wat je werkvoorwaarden zijn en ook dat je gaat herkennen wanneer je ergens niet (meer) op je plek bent. Dit boek is ervoor om jou hiermee te helpen zodat je werk vindt dat echt past bij jou.

Dit boek is er ook voor om je te helpen ontdekken hoe je plezier hebt en kunt houden in je werk. Werk is namelijk niet een noodzakelijk kwaad. Het draagt bij aan een gevoel van voldoening en verbondenheid. Daarvoor is het nodig dat je werk doet wat inhoudelijk bij je past en ook aansluit op wat jij nodig hebt qua werkplek en menselijk contact. Met dit boek ontdek je wat je daarin nodig hebt en fijn vindt. ‘Nooit meer ruzie met je baas’ is daarbij geen boek met enkel literatuur over hoogbegaafdheid, maar vooral een praktisch doe-boek waarmee je aan de slag kunt terwijl je meer ontdekt over jezelf en hoogbegaafdheid.

Meld je aan om als eerste het boek te ontvangen

We verwachten dat de eerste druk snel uitverkocht gaat zijn. Zeker weten dat je straks het boek kunt bestellen?

Verzeker je alvast van het boek. Schrijf je hier in